Dijital Çağda Veri Para Demek

12.İstanbul Bilişim Kongresi, Kadir Has Üniversitesi Cibali Kampüsü’nde gerçekleştirilecek.

E-imza ve mobil imza çözümleriyle hayatı kolaylaştıran E-GÜVEN, “Verinin Paraya Dönüşümü, Ticarette Dijital Çağ” teması ile düzenlenecek etkinlikte verinin dönüşümü ve e-imzanın dijitalleşme sürecindeki katkılarını anlatacak.

 Türkiye Bilişim Derneği ve Kadir Has Üniversitesi tarafından organize edilen 12. İstanbul Bilişim Kongresi’nde, kurumları dönüştüren ve hayatı kolaylaştıran teknolojiler değerlendirilecek. Bilginin ve verinin e-dönüşümü hızlandırması ile geleceğe etkisi tartışılacak.  Kamu, üniversite, özel sektör, bilişim merkezi yöneticilerinin ve uzmanlarının, akademisyenlerin, sivil toplum kuruluşlarının katılımlarıyla düzenlenecek Kongre, 6 Aralık 2018 tarihinde gerçekleştirilecek.

E-GÜVEN Türkiye’nin bilişim toplumu olmasına destek veriyor

  1. kez düzenlenecek kongrede geleceğin yeni veri otobanı ve interneti olarak görülen 5G, KVKK, veri madenciliği, yeni nesil veri dönüşüm çözümleri gibi konular irdelenecek. Ayrıca katılımcılara, yeni kazanç fırsatlarına kapı aralayan girişimciler, e-para, yeni finansal sistemler ve regülasyonlar hakkında bilgi verilecek. E-GÜVEN, Türkiye’nin bilişim toplumu olma yolunda katkı sunan İstanbul Bilişim Kongresi’ne ana sponsor olarak destek verecek. Kongre’nin açılış konuşmacıları arasında olan E-GÜVEN Genel Müdürü Can Orhun, TBD İstanbul Şube Onur Kurulu Başkanı Prof. Dr. M. Erdal Balaban moderatörlüğünde gerçekleştirilecek “Dijital Dönüşümde Verinin Önemi” panelinde verinin küresel dönüşümü, veri yönetimi, veriye bakış açısının değişimi hakkında katılımcılara bilgi verecek.

E-imza iş ve özel hayatı kolaylaştırıyor

E-GÜVEN İş Geliştirme ve Satış Direktörü Cenk Özcan ise e-şirket, e-fatura, e-defter, e-kimlik, e-imza, KEP, e-kurum, e-ticaret ve e-devlet konularının irdeleneceği panele konuşmacı olarak katılacak. TBD İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karayağız moderatörlüğündeki panelde e-dönüşüm uygulamalarına, e-imzanın iş ve özel hayatı nasıl kolaylaştırdığına ilişkin paylaşımlarda bulunacak. E-dönüşümün temel basamaklarından olan elektronik imzanın sağladığı avantajlar sadece maddi kazanımla sınırlı değil. İşlemlerin dijital ortamda çok daha hızlı ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan e-imza; aynı zamanda kağıt ve kartuş-toner gibi sarf malzemelerinden tasarruf sağlayarak çevrenin korunmasına katkıda bulunuyor.